Jei pageidaujate būti Turkijoje ilgiau nei leidžia vizos nuostatai, tuomet turėtumėte kreiptis dėl laikino leidimo gyventi šalyje. Šiuo metu yra įdiegta „online“ versija.

Pirmiausia reikia įvesti duomenis specialioje formoje svetainėje: https://e-ikamet.goc.gov.tr/

Formos pabaigoje reikės pasirinkti vizito migracijos tarnyboje datą ir laiką (pratęsiant leidimą gyventi, vykti į migracijos tarnybą nereikia. Pakanka reikiamus dokumentus išsiųsti paštu).

Reikalingi dokumentai*:

Biometrinės nuotraukos

TAPU ir paso kopija

Dokumentas, įrodantis Jūsų pajamas kiekvienam mėnesiui (mažiausiai 1300 TL) turkų kalba. Tai gali būti išrašas iš banko Turkijoje apie sąskaitoje esamą reikiamą sumą.

Sveikatos draudimas laikotarpiui, kuriam norite gauti leidimą gyventi (geriausiai turkiškas).

Yra keletas rinkliavų ir mokesčių*:

Leidimo gyventi (kortelės) mokestis

Vienkartinio atvykimo vizos mokestis (jei įvažiavimas buvo bevizis)

*Visi mokesčiai ir nuostatai gali keistis

Dėl platesnės informacijos galite apsilankyti svetainėje www.goc.gov.tr

Paslaugų užklausos forma


Dalintis