Hvorfor kjøpe i Tyrkia?

Tyrkia ligger mot Egeerhavet i vest, det østre middelhavet i sør og Svartehavet i nord. Marmarahavet er et tyrkisk innhav mellom Bosporos i nord og Dardanellene i sør. Tyrkia består av en europeisk del som omfatter 3 prosent av arealet, og en asiatisk del som omfatter 97 prosent av arealet. En del av Thrakia (et området nordøst på Balkanhalvøya) er den europeiske delen av Tyrkia. Den asiatiske delen kalles i dag Anatolia. Befolkningen er på 74 724 269 innbyggere. Hovedstaden er Ankara mens den den største byen er Istanbul.

Tyrkia er landet hvor øst møter vest, der det nye møter det gamle, og der de ulike landskapene viser verden i miniatyr. I Tyrkia kan du blant annet oppleve saltsjøer, høye fjell og dype daler, ørken, edelskoger, raviner, slettelandskap, saltsjøer, og urskoger. Hele 93% av Tyrkias skoger er urskog. Det tilsvarende tall for Europa i sin helhet er bare 1 %. Tyrkia har mer enn 80 000 dyrearter og 12 400 plantearter.

I Tyrkia finner du både storbyer og små landsbyer, store jordbruksareal, og langstrakte strender. Landet er full av historiske steder som Troja, Artemistempelet og Halikarnassos. Store historiske personer som filosofen Thales, historikeren Herodot, Profeten Abraham, apostelen Paulus, og St. Nikoloaus levde i områder som vi i dag kaller Tyrkia.

Det tyrkiske kjøkkenet er kjent som et av verdens beste kjøkken. Mye av forklaringen til dette ligger i palassene i Istanbul som en gang var hjertet i Det osmanske rike. Tilgangen til råvarer var enorm; alle typer kjøtt, fisk, fjærkre, frukter, nøtter og krydder ble brukt. Det skal nevnes at råvarene i dagens Tyrkia fortsatt er av ypperste klasse. Det er aldri vanskelig å finne lokalproduserte råvarer. De aller fleste bønder i Tyrkia dyrker fortsatt økologisk og dyrene går ute og beiter.

Tyrkia er et av verdens mest attraktive reisemål, men ikke bare grunn av den gamle arkitekturen, sin historie og sitt biologiske mangfold. Tyrkia er også kjent for sin gjestfrihet, noe som også har resultert i at mange velger Tyrkia som feriemål. Med totalt 81 provinser, alle med sitt eget særpreg, har Tyrkia etablert seg som en vellykket nasjon i form av turisme som har gitt landet et økonomisk løft, og da særlig i lys av eiendomsmarked. Mange velger å kjøpe seg feriebolig i Tyrkia mens andre velger også å bosette seg her permanent.

Den tyrkiske riviera har ca. 70 km kystlinje. Alanya er en del av den tyrkiske riviera, vakkert plassert mellom Middelhavet og Taurusfjellene. Områdets naturattraksjoner og historiske arv gjør Alanya til et populært reisemål for turister. Beliggenhet gjør byen et meget gunstig klima med mer enn 300 soldager i året. Alanya er er byen der solen smiler til deg.

I antikken het byen Coracesium. Legenden forteller at Markus Antonius ga den vestlige stranden i Alanya i bryllupsgave til dronning Kleopatra av Egypt. Stranden kalles forsatt for Kleopatra-stranden. På 1200-tallet gav den seltjukske sultan Aladdin Keykubat byen navnet ”Alaiye” (Aladdins by). Den røde borgen, som er Alanyas kjennemerke, stammer fra storhetstiden under Sultan Aladdin Keykubat.

Alanya har en av de vakreste kystene ved Middelhavet med flere kilometers lang sandstrand. Men Alanya er mye mer enn sandstrender. Taurusfjellet er muligens det som gjør Alanya helt unik der de skaper en helt annen verden med sine skoger, elver, og daler. Fjellene dufter av appelsiner, urter og blomstrer. Hele året vil du finne et fargerikt plante og dyreliv.

I dag er Alanya er internasjonal by med 384 949 innbyggere. 10% er utlendinger. Kommunen gjør sitt ytterste for at sine nye landsmenn skal føle seg hjemme og har opprettet et eget byrådutvalg for dem. Den norske sjømannskirke har etablerte seg i Alanya og de arrangerer gudstjenester, utflukter, kurs og aktiviteter. Alanya kan tilby både historiske steder, fantastisk natur, shopping, og byen har et godt utvalg av spisesteder og uteliv.


del